Flislegge badet: Hva koster det i 2024?

Sist oppdatert May 09, 2024

Flislegging av badet kan være en kostbar oppgave, men det er også en investering som kan øke verdien på boligen. Bad og kjøkken er ofte de dyreste rommene man kan pusse opp, men også de rommene som drar opp verdien mest på eiendommen.

Flislegge badet: Hva koster det i 2024?

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Skal du flislegge badet ditt må du regne med å betale mellom 15 000 og 30 000 for og flislegge et bad på ca. fem kvadratmeter, dette inkluderer også materialer og utførelse av prosjektet. Men din pris kan fort være annerledes, prisen vil variere basert på badets størrelse, rørsystem, elektrisitet arbeid og andre faktorer.

Vanligvis glemmer man å ta i betrakning at varmekabler skal også installeres, dette drar opp prisen, vanligvis med 5 000 til 10 000 kroner.

Les også: Tips til å oppgradere badet på et budsjett

Hva koster materialene?

Når du skal flislegge badet ditt kan du bli møtt med et vanskelig valg, skal jeg velge fliser, fugemasse eller membran og primer? Rådgi deg med rørleggeren, han eller hun kan nok komme med den beste anbefalingen.

Fliser pris

Flisene vil være det viktigste materialet i dette prosjeketet, så her lønner det seg og tenke seg to ganger om før du går for et design. Prisen på flisene vil variere utfra størrelse, mønster, farge og materialet flisen er laget i. Vanligvis koster glass- og naturstein fliser mer en keramiske fliser.

I følge våre egne databser er det vanlig å betale mellom 275 til 2 800 kroner per kvadratmeter med flislegging.

Fugemasse, membran og primer

Om du ikke skal montere flisene på plass selv vil ikke denne delen være så interessant for deg, men fugemasse vil være det fyllet som brukes til å fylle mellomrommene mellom flisene. Det finnes ulike typer som f.eks silikonfugemasse eller akrylfugemasse. I følge Comfort.no kan man måtte betale rundt 50 til 100 kroner per kvadratmeter for fugemasse.

Les også: Membran, lim eller mørtel?

Flislegge bad kalkulator

Når du skal finne ut hvor mye et slikt prosjekt vil koste deg, kan det være lurt og bruke en pris kalkulator for å beregne totalprisen.

Du kan enkelt finne ut av dette ved å gange lengden og bredden av gulvet som skal bli flislagt, legge disse tallene sammen så finner du ut av total kvadratmeter. Når du har dette tallet kan du også kalkulere ut hvor mye flis du må kjøpe inn, deretter vet du også sånn ca hva du vil måtte betale.

Regn med å betal mellom 275 til 2 800 kroner per kvadratmeter med flis, de fleste betaler rundt 400 kroner per kvadratmeter.

Du må også ta i betrakning at rørleggeren må fjerne gammel flis, og denne kostnaden faller typisk under standard timesbetaling som ligger på ca 1 400 kroner i timen. Om badet er rundt fem kvadratmeter må du regne med 2 800 kroner eks mva for kun å fjerne flisene.

Les også: Fikse tett kjøkkenvask

Profesjonelle tips fra våre rørleggere

Gjør det riktig første gangen

  • Tenk nøye over fargen på flisene du vil ha
  • Velg fliser som passer resten av stilen på badet
  • Velg fugemasse og membran med lang levetid
  • Ikke kjøp fugemasse og membran før du har diskutert prosjektet med en profesjonell
  • Hvis du skal kjøpe dine egne fliser, dobbeltsjekk med leverandøren av flisene at leveransen er fra samme sted, slik at du slipper ulikheter i farger, form og fassong.

{{cta}}

Fargevalg

Noen ganger kan flis med mørke farger få badet til å se mindre ut.

Størrelsen av flisene er viktig

Ikke velg for store fliser i et lite bad, og ikke for små fliser i et stort bad

Fargevalget på fugemassen er viktig, fugemasse med lys eller hvit farge er kanskje ikke så lurt ettersom det blir fort skittent og vil være lett og se flekker på det.

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå