6 tips til rimeligere oppussing av badet

Sist oppdatert Nov 12, 2023

Oppussing av bad er fort det dyreste man kan gjøre i en bolig, det kan koste deg fra 200 000 til 500 000 kroner for store prosjekter. I denne guiden ser vi nærmere på hvordan du kan pusse opp badet på en økonomisk måte.

6 tips til rimeligere oppussing av badet

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

1. Planlegg grundig

En godt gjennomtenkt plan er essensiell for å unngå kostbare feil og unødvendige utgifter. Sett deg inn i hva prosjektet krever, fra materialer til tidsbruk, og lag en detaljert plan og budsjett. Dette hjelper deg å holde oversikt over utgifter og unngå impulskjøp.

2. Gjør det selv (Hvis mulig)

En stor del av kostnadene i et oppussingsprosjekt er arbeidskraft. Vurder dine egne ferdigheter og se hva du kan gjøre selv. Maling, enkel flislegging eller montering av tilbehør kan ofte gjøres uten profesjonelle håndverkere. Men husk, vann- og elektrisitetsarbeid bør overlates til fagfolk.

3. Gjenbruk og restaurering

Se på hva som kan gjenbrukes eller pusses opp. Gamle fliser kan få nytt liv med flisemaling, og et eksisterende baderomsmøbel kan transformeres med litt sandpapir og maling. Dette er ikke bare kostnadseffektivt, men også miljøvennlig.

4. Kjøp smart (Brukt)

Sammenlign priser og kvalitet fra ulike leverandører før du kjøper nye materialer eller utstyr. Utnytt salg og rabatter. I noen tilfeller kan det også lønne seg å kjøpe brukte eller overskuddsmaterialer. Du kan også sjekke FINN.no hvor du kan få kjøpt et ferdig montert kjøkken til mye rimeligere priser.

5. Fokuser på kosmetiske oppgraderinger

Noen ganger er det ikke nødvendig å gjøre store strukturelle endringer. Kosmetiske oppgraderinger som ny maling, nye håndtak på skap, eller en ny dusjhode kan gjøre en stor forskjell uten de store utgiftene.

6. Prioriter våtromsstandarder

Selv på et stramt budsjett, må sikkerhet og våtromsstandarder prioriteres. Dette inkluderer riktig vanntetting og ventilasjon. Å kutte hjørner her kan føre til dyre reparasjoner senere.

Oppsumert: Billig oppussing av bad på budsjett

Oppussing av badet trenger ikke å være en økonomisk belastning. Med kreativ tenking og en hands-on tilnærming kan du fornye badet ditt uten å tømme sparekontoen. Husk å alltid vurdere sikkerhet og kvalitet i alle beslutninger du tar. Lykke til med oppussingen!

Rørlegger døgnet rundt

Dekker hele Norge • Åpent 24 / 7 / 365 • Uforpliktende tilbud

97 33 88 99

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå