Bytte blandebatteri - Hva koster det i 2024?

Sist oppdatert May 08, 2024

Vannkraner som kan blande kaldt og varmt vann bruker blandebatteri. Blandebatterier kan også brukes i dusj og badekar for å blande kaldt og varmt vann i riktige mengder.

Bytte blandebatteri - Hva koster det i 2024?

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Hva koster et blandebatteri?

Prisen av et blandebatteri kan være noe varierende. Du kan finne rimelige modeller som Oras Saga til 1 190 kroner, eller så kan du velge et blandebatteri og servant kombinert til en pris av 7 990 kroner. Husk at blandebatteri og servant er kombinert i samme produkt, altså selve kranen.

Hva koster et blandebatteri til dusjen?

Et blandebatteri til dusjen kaller vi dusjbatteri. Prisen for et dusjbatteri kan starte fra 1 990 kroner for en Oras Oramix model, og strekke seg nesten til 6 000 kroner for en Oras Nova (Litt mer fancy modeller).

{{cta}}

Hva koster et blandebatteri til badekaret?

Når vi velger et blandebatteri til badekaret må vi tenke godt over hvilken servant type vi ønsker. Med badekar kan du velge flere servanter, kartut, gulvstående-servant, termostat, badekarbatteri, dysefylling og fliskant. Hvis vi skal gi deg et estimat her så ligger prisen mellom 3 000 til 15 000 kroner, spørs litt på hvor moderne system du vil ha.

Forskjellen på vannkran med blandebatteri, og vannkran uten blandebatteri?

En vannkran uten blandebatteri har ofte to kraner, en for varmt vann og en for kaldt vann. En vannkran med blandebatteri har en kran, men du kan enkelt justere om du vil ha temperaturen på vannet kaldt eller varmt. Se illustrasjonene under som viser deg forskjellene på kranene.

Forskjellen på blandebatteri og vanlig vannkran

Gjøre det selv, eller leie inn rørlegger?

Prisen for å montere en vannkran /m hjelp fra rørlegger koster deg mellom 2 500 til 3 000 kroner, du kan lese vår guide 'montere vannkran pris' for å lære mer om dette tema. Rørleggeren vil bytte ut hele kranen når de skal bytte ut blandebatteriet ditt, veldig sjeldent må de bytte ut rørsystemet under vasken.

Husk også at en rørlegger kan ta mellom 1 200 til 1 800 kroner timesbetalt basert på hvor de holder til, og mange av dem tar betalt også for utkjøring. Les mer på hva koster rørlegger?.

Blandebatteri til kjøkkenet, hva koster det?

Et blandebatteri til kjøkkenet koster fra 1 295 kroner og kan strekke seg langt opp mot 4 000 kroner, men da får du virkelig fancy servant til kjøkkenet. Ofte har de dyre modellene vannstengeventil, gjerne krommfarget og har høyere gjennomstrømningshastighet (8,0 liter til 9,5 liter)

Slik kan du enkelt bytte blandebatteri selv:

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå