Kran montering pris: Hva koster det å montere en ny kjøkkenkran?

Sist oppdatert May 23, 2024

Trenger du å erstatte kranen på kjøkkenet eller badet? Selv om det kan være en enkel oppgave for de med litt erfaring, er et vanlig spørsmål som dukker opp når man vurderer å bytte kran, hva blir kostnaden? I denne guiden vil vi undersøke kostnadene knyttet til montering av kran hvis du gjør jobben selv, samt hva du kan forvente å betale hvis du velger å ansette en rørlegger.

Kran montering pris: Hva koster det å montere en ny kjøkkenkran?

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Uansett om du vurderer å få installert en utendørs kran, ønsker å oppgradere badet ditt med nye kraner som en del av en renovering, eller planlegger å bytte ut gamle kraner for å forbedre kjøkkenet ditt, er det lurt å få en oversikt over prisene på forhånd. Fortsett å lese for å få informasjon om kostnadene ved montering av en kran.

Hva koster montering av en kran?

Type kraninstallasjon Arbeid Gjennomsnittlig pris
Installere en utendørs kran Materialer og arbeid 1.800 kr
Installere en kjøkkenkran (blandebatteri, ingen isolasjonsventiler) Materialer og arbeid 3.200 kr
Installere en kjøkkenkran (blandebatteri, isolasjonsventiler) Materialer og arbeid 3.950 kr
Installere ny kran på badet Materialer og arbeid 2.500 til 3.500 kr

Prisene du ser over er kun et gjennomsnitt og vil variere basert på størrelsen av jobben. I gjennomsnitt bruker en person et par timer på og bytte ut en gammel kran med en ny en. Leier du inn en rørlegger får de gjort jobben på under en time, men du må regne med og betale fra 2.500 kroner til 3.500 kroner. Vår samarbeidspartner K.Lund som eier Temper VVS som tilbyr bytte av kjøkkenkran til 2.650 kroner pluss en eventuell kran.

Hvilken typer kraner mest populære?

Gode kjøkkenkraner som passer alle type stiler:

  • Oras Safira kjøkkenkran
  • Hansgrohe Talis M54 kjøkkenkran
  • Quooker Flex kjøkkenkran
  • Oras Inspera kjøkkenkran
  • Tapwell ARM885 kjøkkenkran

Gode kraner du kan bruke på badet:

  • Grohe bauloop servantarmatur m/oppløftventil
  • Celeste bristol med servantbatteri
  • Tapwell ARM071 med servantbatteri (Relativt dyrt)

Hva vil påvirke montering prisen for en vannkran?

Uansett om du skal montere en vannkran inne eller ute vil det være kostnader innvolvert, gjør du jobben selv blir det også billigere. En rørlegger vil ofte fakturere for en time, uansett om arbeidet tar 15 minutter. La oss se nærmere på hva som vil påvirke prisen når du skal montere en vannkran.

Tilgang på rør og vannkran

Rørleggeren vil først spørre om kranens plassering og tilgjengeligheten til vannkilden for å kunne gi et nøyaktig tilbud. Installasjonen av en kjøkkenkran eller vaskeromskran kan være utfordrende dersom det kreves ombygging av rørsystemet for å tilpasse den nye kranen.

Materialer og kranen du har behov for

Dersom du kjøper kranene på forhånd av prosjektet, er det viktig å informere en profesjonell rørlegger om dette før du mottar et tilbud. Hvis du allerede har kranene tilgjengelige, vil ikke rørleggeren din behøve å bestille dem i forkant av kraninstallasjonen. Det er imidlertid andre materialer og verktøy som er nødvendige for en vellykket installasjon, inkludert rørkoblinger, kobber og tetningsmiddel, som alle vil bli tatt i betraktning når totalprisen beregnes.

Tilbud fra rørlegger

Vi anbefaler at du bruker tilbudsskjema vi tilbyr på Rørleggerlisten.no. Når du fyller ut dette skjema setter vi deg i kontakt med lokale rørleggere i ditt nærområdet, slik at du kan velge og vrake det tilbudet som passer deg best.

Vi har tatt en nærmere prat med 3 av våre samarbeidspartnere i Oslo. Hagen VVS AS, Spring VVS AS og Rørleggerpluss AS

De mener at dersom du er litt teknisk og handy kan du fint montere en kran uten hjelp fra en rørlegger. Det er viktig at du sørger for at rørene under vasken også strammes til slik at det ikke påvirker strålen, og slik at du unngår lekasjer. I følge våre samarbeidspartner vil du måtte betale rundt 3 000 kroner om du skal bytte en vannkran på badet. Undersøk rørleggere i oslo for å sammenligne nå.

{{cta}}

Rørlegger døgnet rundt

Dekker hele Norge • Åpent 24 / 7 / 365 • Uforpliktende tilbud

97 33 88 99

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå