Svømmebasseng pris: Hva koster det for et basseng? (Montering, materialer etc)

Sist oppdatert Dec 09, 2023

Vurderer du å investere i ett innendørs eller utendørs svømmebasseng? Det vil definivt koste deg litt, og vil kreve enormt med planlegging. I denne guiden ser vi på hva du må huske på, og hva du må betale for et svømmebasseng.

Svømmebasseng pris: Hva koster det for et basseng? (Montering, materialer etc)

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

I denne pris guiden ser vi på hva en typisk nordmann betaler i gjennomsnitt når de skal få seg et basseng. Vi ser på kostnader for materialer, arbeidet og andre skjulte kostnader som kan oppstå.

Forskjellige typer basseng

Det finnes tre basseng typer som er mest brukt i Norge:

 • Utendørs svømmebasseng: En av de vanligste typene av basseng i Norge. Dette kan være basseng som er over bakkenivå, som f.eks oppblåsbare basseng, eller nedgravde basseng. Vurderer du nedgravd basseng må du også søke om byggetillatelse.
 • Innendørs svømmebasseng: Innendørs svømmebasseng er også i moten, spesielt for de som sitter på eiendom som har plass til dette. Innendørs svømmebasseng som krever graving har ofte en høy prislapp og krever god ventilasjon kombinert med fuktighetskontroll for å unngå fuktproblemer i eiendommen.
 • Boblebad eller spa: Dette er en lettvint måte å få lagt inn basseng på, koster ikke like mye som nedgravd eller innendørs basseng, men vil fortsatt være dyrere en oppblåsbare bassenger.

Pris for basseng, boblebad og jacuzzi

Det er store prisforskjeller når det gjelder de forskjellige basseng typene:

 • Boblebad: Kan koste alt fra 30.000 til 320.000 kroner, men de fleste legger seg på budsjett mellom 60 til 80.000 kroner.
 • Innendørs svømmebasseng: Om du bygger et innendørs basseng med materialer av glassfiber, stålplater eller thermopool-sorten kan prisen ligge fra 70.000 til 200.000 kroner. Dette inkluderer ikke arbeidet, med arbeidet kan prisen for innendørs basseng strekke seg opptil en halv million kroner.
 • Utendørs basseng: Her kan du velge to veier, den rimelige veien med et oppblåsbar basseng som kan koste deg under 10.000 kroner, men ikke like pent. Velger du et moderne utendørs basseng, med gjerne oppvarming, gode materialer og som rommer mye vann kan prisen ligge fra 250.000 kroner og strekke seg til 700.000 kroner.

Prisforskjellene mellom innendørs og utendørs svømmebassenger kan variere betydelig. Dette skyldes flere faktorer, inkludert bassengets størrelse, valgte materialer, valg av rørlegger eller montør for prosjektet, samt de ulike funksjonene du ønsker å inkludere i bassenget.

Utendørs basseng

Utendørs og innendørs basseng er det som vil koste deg mest. Vanligvis godt over 100.000 og kan strekke seg opptil 700.000 kroner.

Siden vi bor i Norge må vi også bygge en basseng som tåler norsk klima. Norsk klima kan ha svingende værforhold, med temperaturer som faller lavt. La oss se på noen typer utendørs basseng som er populært blandt kunder og VVS-bedrifter som monterer dem:

 • Basseng laget med Leca-stein, Leca-steinen må også pusses/slipes og deretter kles med tett PVC-folie slik at bassenget skal være tett.
 • Konstruksjonsblokker laget av semet, kles også i PVC-folie for å unngå lekasjer.
 • Termoblokker som er laget isopor, disse fylles med betong og kles også med PVC-folie for å unngå lekasjer.
 • Noen bruker også rustfritt stål som basen for bassenget, dette koster mye mer og er ikke like mye brukt på privat eiendom.

Innendørs basseng

Innendørs basseng har høyere krav en utendørs basseng. Årsaken til dette er høye krav til både ventilasjon og damptetting mellom rommet bassenget ligger i og resten av eiendommen. Ikke minst må du ta i betrakning vedlikeholdskostnader og oppvarming av bassenget. Petter Andreas Poppe i Poppe & Co. Aktiv Eiendomsmegling selger inenndørs basseng i villaene de bygger ut på Holmenkollen, og sier selv at innendørs basseng kan koste deg mellom 50.000 og 100.000 kroner i året for vedlikehold.

{{cta}}

Faktorer som påvirker prisen for et basseng

Den typiske basseng drømmen kan ha store pris svingninger, her er årsakene til det:

 • Størrelsen av bassenget
 • Type materialer som blir brukt
 • Design
 • Godkjenning fra kommunen
 • Type jord/bakke hvis du bygger utendørs basseng
 • Hvor eiendommen din ligger
 • Rørsystem og pipeanlegg

Svømmebasseng pris kalkulator

For å estimere kostnadene for et svømmebasseng må du først avgjøre ønsket størrelse og design. Deretter må du bestemme plasseringen, enten innendørs eller utendørs, da dette vil påvirke kostnadene med hensyn til graving og eventuelle tillatelser fra kommunen. Videre må du vurdere materialvalg og de ønskede funksjonene for bassenget, da disse elementene også vil ha innvirkning på den totale prisen.

Hvis du ønsker et helt vanlig basseng, med få funksjoner, ingen lys, ingen jet-streams og rimelige materialer vil det bli rimeligere. Men vi anbefaler alltid at du tar denne praten med en profesjonell, som i dette tilfellet blir en rørlegger som har god erfaring med basseng.

Rørleggeren kan gi deg et prisestimat og potensielt reise ut på gratis anbud der dere tar en prat om prosjektet. Finn en rørlegger her.

Timepris for et basseng

Et bassengprosjekt er svært komplekst og krever involvering av flere håndverkere. Derfor må du ta hensyn til ikke bare én timespris, men flere. Her er gjennomsnittlige timespriser for ulike håndverkere du kan forvente å betale når du bygger et basseng:

 • Rørlegger: 900 til 1.500 kr
 • Elektriker: 500 til 1.000 kr
 • Innleid håndverker: 350 til 700 kr

Husk også at du når du leier inn f.eks en rørlegger i en storby som Oslo, så vil det koste deg mer en hvis du bor i ett mindre området. Grunnen til dette er fordi at prisen er ofte bare høyere i storbyene pga etterspørsel og gjerne flere gebyrer som utkjøring, administrasjonskostnader etc.

Rørlegger døgnet rundt

Dekker hele Norge • Åpent 24 / 7 / 365 • Uforpliktende tilbud

97 33 88 99

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå