Slik sjekker du om rørleggeren din er sertifisert

Sist oppdatert Jan 24, 2024

Vi forbinder ofte sertifiserte rørleggere med trygge og mer seriøse bedrifter, men hvilken sertifiseringer skal man se etter? Og hvor finner man dem?

Slik sjekker du om rørleggeren din er sertifisert

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Hva betyr sertifisering for rørleggere?

Når man skal ansette en rørlegger, er det viktig å sikre seg at bedriften er sertifisert. Men hva betyr egentlig sertifisering for rørleggere?

En sertifisering betyr at rørleggeren har gjennomgått en opplæring og bestått en eksamen som viser at han eller hun har den nødvendige kompetansen for å utføre rørleggerarbeid på en trygg og forsvarlig måte. Dette kan gi kundene en trygghet for at arbeidet blir utført på en profesjonell måte og at rørleggeren har de nødvendige ferdighetene og kunnskapene for å utføre oppgavene på en effektiv og sikker måte.

Det finnes flere sertifiseringsorganisasjoner i Norge som tilbyr sertifisering for rørleggere. Disse organisasjonene stiller strenge krav til opplæring og praksis før de gir ut sertifikatene. Det er derfor viktig å sjekke at sertifiseringen kommer fra en anerkjent organisasjon. Noen av de mest anerkjente sertifiseringsorganisasjonene i Norge er Rørentreprenørene Norge og Våtromsnormen.

En sertifisert rørlegger kan også være en fordel når det kommer til forsikring. Mange forsikringsselskaper krever at arbeidet som utføres av rørleggere er sertifisert for at forsikringen skal være gyldig. Dette er fordi sertifiseringen gir en garanti for at arbeidet utføres på en trygg og forsvarlig måte.

For å oppsummere, betyr sertifisering for rørleggere at vedkommende har gjennomgått en opplæring og bestått en eksamen som viser at han eller hun har den nødvendige kompetansen for å utføre rørleggerarbeid på en trygg og forsvarlig måte. Det er viktig å sjekke at sertifiseringen kommer fra en anerkjent organisasjon, og at sertifiserte rørleggere kan være en fordel når det kommer til forsikring.

{{cta}}

Slik sjekker du rørleggerens sertifisering

Når du skal velge en rørlegger, er det viktig å sjekke om vedkommende er sertifisert. Å velge en sertifisert rørlegger gir deg trygghet for at arbeidet utføres på en faglig forsvarlig måte. Her er noen måter du kan sjekke om rørleggeren din er sertifisert:

Kontakt DIBK

Du kan kontakte Direktoratet for byggkvalitet for å sjekke om rørleggeren er sertifisert. Direktoratet for byggkvalitet har oversikt over alle sertifiserte rørleggere i Norge. Du kan kontakte dem via telefon eller e-post for å sjekke om rørleggeren din er sertifisert.

Søk på nettet

Du kan også søke på nettet for å sjekke om rørleggeren er sertifisert. Det finnes flere nettsider som gir deg oversikt over sertifiserte rørleggere i Norge. Du kan for eksempel bruke nettsiden til Rørleggerbedriftenes Landsforening (RBL) for å sjekke om rørleggeren din er sertifisert.

Be om sertifiseringsbevis direkte fra rørleggeren

Du kan også be rørleggeren din om å vise deg sertifiseringsbeviset sitt. Alle sertifiserte rørleggere skal ha et sertifiseringsbevis som dokumenterer at de har den nødvendige kompetansen for å utføre rørleggerarbeid på en faglig forsvarlig måte. Be rørleggeren din om å vise deg sertifiseringsbeviset sitt, slik at du kan være sikker på at arbeidet utføres på en trygg og forsvarlig måte.

Ofte har også sertifiserte rørlegger bilder av deres sertifiseringer på nettsiden eller firmabilen de kjører rundt med. Hvis du er usikker kan du også sjekke opp Rørleggeren på Rørleggerlisten.no så ser du komplett oversikt over alle deres sertifiseringer i våres database.

Ulike sertifiseringer

Når man skal velge en rørlegger, er det viktig å sjekke om de har de nødvendige sertifiseringene. Her er noen av de vanligste sertifiseringene å se etter:

Mesterbedrift

En rørleggerbedrift kan bli en mesterbedrift ved å bestå en kvalitetsvurdering utført av Det Norske Veritas (DNV). Dette er en frivillig sertifisering som viser at bedriften har høy kompetanse og kvalitet i sitt arbeid. Det er derfor en god indikasjon på at man kan forvente god service og utførelse av arbeidet.

Sentral Godkjent

Sentral Godkjent er en sertifisering som viser at en rørleggerbedrift har dokumentert tilstrekkelig kompetanse til å utføre arbeid i henhold til gjeldende forskrifter og regler. Det er Direktoratet for byggkvalitet som står bak denne sertifiseringen, og det er kun bedrifter som oppfyller kravene som kan bli godkjent.

Godkjent Våtromsbedrift

En godkjent våtromsbedrift er en rørleggerbedrift som har dokumentert at de har tilstrekkelig kompetanse til å utføre arbeid på våtrom. Dette er en viktig sertifisering å se etter, spesielt hvis man skal ha utført arbeid på bad eller andre våtrom.

Godkjent for Ansvarsrett

En rørleggerbedrift som er godkjent for ansvarsrett har dokumentert tilstrekkelig kompetanse til å påta seg ansvar for hele eller deler av et byggeprosjekt. Dette er en viktig sertifisering å se etter hvis man skal ha utført større prosjekter, da det gir en ekstra trygghet for at arbeidet blir utført på en forsvarlig måte.

Det er viktig å merke seg at ikke alle sertifiseringer er like viktige for alle typer arbeid. For eksempel vil en rørlegger som kun skal utføre enkle reparasjoner ikke nødvendigvis trenge å være godkjent for ansvarsrett. Det er derfor lurt å sjekke hvilke sertifiseringer som er relevante for det aktuelle arbeidet, og velge en rørlegger som har de nødvendige sertifiseringene.

Les også: Hva koster en rørlegger i 2024?

Oppsumert: Sjekk omtaler og vurder flere rørleggere

Når du trenger en rørlegger, er det viktig å finne en som er sertifisert og har de nødvendige kvalifikasjonene for å utføre arbeidet. En av de beste måtene å finne en pålitelig rørlegger på er å sjekke omtaler og vurdere flere rørleggere.

Det er lurt å spørre venner og familie om anbefalinger og sjekke anmeldelser på nettet. Du kan også se etter rørleggere som har mottatt utmerkelser eller sertifiseringer fra bransjeorganisasjoner. Disse rørleggerne har bevist at de har de nødvendige kvalifikasjonene og erfaringen som kreves for å utføre arbeidet på en trygg og pålitelig måte.

Når du har funnet noen rørleggere som ser lovende ut, kan du be om skriftlige tilbud og sammenligne prisene. Husk at det billigste tilbudet ikke alltid er det beste valget. Det er viktig å vurdere kvaliteten på arbeidet som skal utføres og velge en rørlegger som har erfaring og ekspertise innen det spesifikke området du trenger hjelp med.

Ved å sjekke omtaler og vurdere flere rørleggere, kan du være trygg på at du finner en pålitelig og erfaren rørlegger som kan utføre arbeidet på en trygg og pålitelig måte.

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå