Rørlegger lønn: Hva tjener en rørlegger i 2024?

Sist oppdatert May 27, 2024

Rørlegger lønn: Hva tjener en rørlegger i 2024?

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Lønnen til en rørlegger

En rørlegger tjener i snitt 48 330 kroner hver måned, dette utgjør en årslønn på 579 960 kroner. Om du jobber i privat og offentlig foretak har du gjennomsnitt lønn på 48 350 kr hver måned. Rørleggere som jobber i kommunen er de som tjener minst ifølge statistikk fra SSB.no, de har en månedslønn på ca 47 450 kr. Når du først starter som en rørlegger begynner du som lærling, som lærling får du mye lavere lønn. Lærling lønn for rørleggere ligger på 354 600 kroner i året. Median lønnen til lærlinger i Norge ligger på 253 320 kroner, som lærling i rørlegger faget blir du en av de best betalte lærlingene i Norge. Som rørlegger øker lønnen din basert på erfaring og kompetanse.

Hvis du bor i storbyer som Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger, kan du forvente å tjene mer sammenlignet med å jobbe i mindre steder i Norge, som for eksempel Kragerø, Seljord eller Gol.

Hvilken rørleggere tjener mest?

De siste årene har det blitt bare enklere å enklere å bli en rørlegger. I dag trenger du to år og 2,5 år i en bedrift før du blir sett på som en fullverdig rørlegger. 52% av de som tar en rørleggerutdannelse blir en rørlegger eller en VVS-montør (som er et annet ord for samme yrke). Mange velger og starte et eget VVS foretak, og ofte er det disse som har de høyeste lønningene i VVS yrket.

En av de beste måtene å få økt lønnen sin på som rørlegger er å først fullføre utdanningen, få fagbrev, deretter ta en videreutdanning som f.eks Mesterbrev.

Dette er de 5 største rørlegger bedriftene i Norge basert på omsetning:

Koster det noe å bli rørlegger?

Generelt vil det være gratis å bli en rørlegger. Velger du privatutdanning kan det koste opptil 100.000 kroner for å fullføre semesteret og motta fagbrevet.

  • Videregående skole: Gratis (med noen mindre kostnader for materiell).
  • Læretid: Betalt, men med lærlinglønn.
  • Fagprøve: En liten avgift må betales.

Les også: Hvordan blir man en rørlegger?

Rørlegger døgnet rundt

Dekker hele Norge • Åpent 24 / 7 / 365 • Uforpliktende tilbud

97 33 88 99

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå