Hvor mye koster et nytt kjøkken i 2024?

Sist oppdatert May 08, 2024

Kjøkkenet er viktig i hjemmet. Det er derfor vanlig å ønske seg et nytt kjøkken. Her vil vi gi deg en oversikt over hva et nytt kjøkken vanligvis koster, slik at du kan planlegge budsjettet ditt.

Hvor mye koster et nytt kjøkken i 2024?

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Før du begynner å rive ut det nåværende kjøkkenet ditt og begynner oppgraderingen, er det viktig å vurdere hvor mye et nytt kjøkken kan koste deg. Å ha en idé om de omtrentlige kostnadene for et nytt kjøkken lar deg lage en fornuftig økonomisk plan for det nye prosjektet. Fortsett å lese for å finne ut hvor mye et nytt kjøkken vanligvis koster - fra selve kjøkkenet til installasjonen.

Kostnaden for et nytt kjøkken

Prisen for et helt nytt kjøkken kan variere basert på mange faktorer som:

 • Størrelsen
 • Materialer og design
 • Kvaliteten på materialene som blir brukt
 • Størrelse på prosjektet, skal du f.eks oppgradere lys og gulv i samme slengen?
 • Hvilken håndverker du bruker påvirker prisen

På en måte kan du slippe unna billigere hvis du kjøper et ferdig montert kjøkken via IKEA eller brukt kjøkken på FINN.no, men et kjøkken pleier vanligvis å koste opptil 350 000 kroner i 2024 dersom du bruker en dyktig håndtverker og gode materialer.

Store deler av kostnaden for et nytt kjøkken går til håndtverkerne som utfører arbeidet. Når det er sagt så er det åpenbart at prisen kan være lav for deg som er handy, og gjerne dyrere for deg som vil at andre skal gjøre 100% av jobben.

Hva koster det å montere et nytt kjøkken?

Når vi planlegger for det nye kjøkkenet, må vi ikke bare vurdere prisen på selve kjøkkenet, men også kostnadene til montering. Heldigvis er kostnaden for montering allerede inkludert i den totale prisen på 350 000 kroner. Alternativt kan du finne et brukt kjøkken på FINN.no for under 25 000 kroner, men dette kan kreve betydelig arbeid, for eksempel rørleggerarbeid, elektrisk arbeid og til og med utskifting av hele kjøkkenrammen.

Det er få som vurderer denne tilnærmingen; de fleste som kjøper en oppussingsbolig er vanligvis litt handy og kan utføre en del av arbeidet selv, samtidig som de leier inn håndverkere til de mer utfordrende oppgavene. På denne måten kan de redusere totalkostnadene for prosjektet samtidig som verdien av boligen øker.

Kostnadsdrivere for prosjektet

 1. Bygningsendringer: Å omstrukturere røropplegg, elektriske systemer og layouten av rommet vil koste betydelig mer enn en overflateoppussing eller overfladiske oppgraderinger. Bevare plasseringen av vasken, ovnen og andre apparater kan være økonomisk fornuftig hvis du vil prøve å holde kostnaden nede.
 2. Teknologiske tillegg: Integrering av avansert teknologi og moderne hvitevarer vil være med å presse prisen av prosjektet.
 3. Prosjektstørrelse: Prisen vil variere med størrelsen på prosjektet. Skalafordeler kan føre til lavere kvadratmeterpris ved store flateområder, muliggjør potensielle besparelser på materialer.
 4. Konstruksjonskompleksitet: Kompliserte konstruksjoner som krever spesialisert kunnskap, for eksempel tre eller marmor, vil føre til høyere byggekostnader.
 5. Materialvalg: Valg av materialer som benkeplater og hvitevarer vil påvirke totalkostnadene. Dyrere materialer er ikke alltid bedre, og det er viktig å vurdere både pris og kvalitet.
 6. Valg av entreprenør og håndverkere: Kostnadene for arbeidskraft og timebruk utgjør en betydelig del av budsjettet. Godt samarbeid mellom fagfolk er viktig, og det er lurt å undersøke om prisen inkluderer alle nødvendige tjenester som levering, montering, rørlegger og elektriker.

Okei, så hva koster et nytt kjøkken?

Slik ser kostnadene ut for deg som vil oppgradere eller legge et nytt kjøkken i 2024:

MaterialerLav prisHøy prisGjennomsnittlig pris
Enheter15,500 kr100,000 kr45,000 kr
Benkeplater3,500 kr /2.46 m50,000 kr10,000 kr
Utstyr6,000 kr55,000 kr10,000 kr
Montering45,000 kr150,000 kr100,000 kr
Rørlegging5,000 kr15,000 kr8,000 kr
Elektrisk arbeid4,500 kr10,000 kr7,000 kr
Gulvbelegg5,000 kr30,000 kr15,000 kr
Total kostnad84,500 kr410,000 kr250,000 kr

Men husk, dette er grove, gjennomsnittstall i Norge, så kostnaden for ditt nye kjøkken vil variere fra disse basert på flere faktorer, inkludert beliggenhet.

Billig estimat er basert på at du kjøper et brukt kjøkken og bruker litt eldre utstyr, i tillegg at du er ansvarlig for store deler av monteringen selv.

Dyre estimatet er basert på at du kjøper materialer av høy kvalitet og lar håndverkeren utføre hele prosjektet.

Kjøkken pris kalkulator

{{cta}}

Som du sikkert leser er det store forskjeller på pris når du skal montere og installere et nytt kjøkken. Så, la oss ta en titt på hva du må forvente og betale for det essensielle.

 • Kjøleskap - Kan koste deg fra 5,000 kr til 20,000 kr
 • Ovn og mikrobølgovn - Fra 7,,000 kr til 25,000 kr
 • Kjøkkenvifte - 1,500 kr til 10,000 kr
 • Valg av benkeplate - Fra 224 kr
 • Maling av kjøkken og ulike trender - Varierer veldig
 • Smarte hvitevarer - Varierer veldig
 • Kjøkkeninnredning - Varierer veldig
 • Vask og armatur - 1,800 kr - 3,500 kr

Andre kostnader du må forvente når du monterer et nytt kjøkken

La oss være realistiske: Hvis du tenker på å gi kjøkkenet en fullstendig oppgradering, er det flere ting som må ordnes før kjøkkenet blir perfekt. Dette kan inkludere skader på rørsystemet, elektriske anlegg eller hull i veggen som må tettes før du starter det nye prosjektet. En rørlegger tar vanligvis rundt 1 500 kroner i timen, inkludert moms, så det kan være lurt å diskutere situasjonen din med en rørlegger før du setter i gang.

Hvis det nye kjøkkenet krever en oppgradering av det elektriske anlegget, må en elektriker komme inn for å ordne dette, med en estimert kostnad på rundt 10 000 kroner for elektrisk arbeid. Deretter må kjøkkenet monteres, enten av deg selv eller av en håndverker som utfører jobben. Hvis du bygger drømmekjøkkenet, vil du sannsynligvis inkludere nye hvitevarer, skuffer, hyller, kanskje et vinskap og nye spotlights. Derfor er det viktig å avklare på forhånd hva ditt budsjett er og planlegge deretter.

Hva koster epoq kjøkken?

Det som gjør EPOQ kjøkken så populært i 2024 er at prisen er allerede bestemt på forhånd, på denne måten vet du hva hele prosjektet vil koste deg. Husk at dette ikke inkluderer montering:

Slik kan du holde prisen nede

Hvis du planlegger å bygge et nytt drømme kjøkken, men du er på et budsjett så er det et par grep du kan ta for å redusere den totale kostnaden av prosjektet. Det er viktig at kvaliteten blir ivaretatt, spesielt når det gjelder kjøkkenet.

1) Montere kjøkkenet selv?

Ofte vil en leverandør av kjøkken også tilby montering. Som et eksempel samarbeider IKEA med Montera som hjelper dem med montering av kjøkken for kunder som ønsker det. Samme gjør Elkjøp også som selger EPOQ- kjøkken.

Om du vil spare penger på montering burde du undersøke hvordan EPOQ-kjøkken fungerer og hvordan du selv kan montere det.

2) Forhandle

Når håndverkere er på besøk for å gi deg et tilbud kan du alltids forhandle med prisen. Noen er ikke åpne for forhandlinger, mens andre rørleggere, elektrikere og snekkere kan være mer fleksible når det kommer til pris. Dersom dere blir enig om en lavere pris, sørg for at dette blir skrevet ned skriftelig i en kontrakt.

3) Ikke bytt ut hele kjøkkenet

Når du skal gjøre strukturelle endringer på kjøkkenet (flytte vask, strøm, rør etc) blir prosjektet mye dyrere. Ofte kan kjøkkenet virke helt oppgradert med kun overfladiske oppgraderinger som ny vask og servant, nye benkeplater og nye hvitevarer.

4) Velg rimelige materialer

Kjøkkenet ditt kan bli dyrt, men du kan spare ved å velge dyre materialer bare der det virkelig teller. For eksempel, gå for billigere skrog og dyrere dører eller håndtak. Husk å tenke på holdbarheten - det kan være verdt å betale litt ekstra for solid kvalitet som varer lenger.

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå