Hva koster montering av toalett?

Sist oppdatert May 23, 2024

Er det noe som er nødvendig i ett hus så er det et toalett. Hvis toalett er ødelagt, eller om du trenger en ny en kan det lønne seg og vite hva man skal betale.

Hva koster montering av toalett?

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Hva koster et nytt toalett?

Når du skal legge budsjett for installasjon av toalettet, er det noen viktige ting å huske på. Dette inkluderer hvilken type toalett du skal montere, og den eksisterende rørleggingen på badet ditt. Denne guiden gir deg en pekepinn på hva det vil koste å bytte ut ditt gamle toalett og installere et nytt. Vi har fokusert på de viktigste faktorene som påvirker prisen på din nye toalettinstallasjon. Vi forstår hvor viktig det er å holde seg innenfor budsjettet, så vi har snakket med 5 forskjellige rørleggere vi samarbeider med.

Ett nytt toalett vil koste deg fra 1.500 kroner til 3.500 kroner hvis du skal montere det selv. Du kan få kjøpt rimelige modeller som Gustavsberg Oceanic til 1.529 kroner, eller dyrere modeller som henger på veggen fra Villeroy & Boch til 2.559 kroner. Uansett hvilken modell du velger så vil montering være det mest krevende. Hvis du er handy kan man begi seg ut på prosjektet selv, men 90% av folket foretrekker og leie inn i en rørlegger.

Les også: Flislegge badet pris, hva koster det?

Få pris fra rørlegger for montering av toalett

Når du sammenligner rørleggere og innhenter anbud på prosjektet kan det være greit og forhøre deg rundt om dem tilbyr gratis befaring. Gratis befaring betyr at rørlegger reiser ut til deg, ser hvor toalettet skal monteres og deretter gir deg et prisestimat face-to-face. Veldig sjeldent kan en rørlegger gi en nøyaktig pris over telefon, rørleggeren kan gi et estimat, men prisen vil variere basert på dine ønsker, og rørsystemet som er koblet til toalettet. Heldigvis kan du sammenligne alle Rørleggere i Norge på Rørleggerlisten.no, her kan du finne en rørlegger som bor i ditt distrikt og du kan lese deres omtaler på null komma niks.

Slik beregner du pris for montering av toalett

Den første kostnaden du må regne med er ett nytt toalett dersom det er nødvendig. Hvis prosjektet ditt ikke krever ett nytt toalett, men kanskje et rørproblem vil rørlegger presentere et tilbud til deg etter befaring. Basert på samarbeidspartnere som er rørleggere som jobber i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, altså de største byene i Norge mener de at prisen for ett nytt toalett med montering kan havne på opptil 8.500 kroner ekskludert moms. Tidsbruken ligger også mellom 2 til 4 timer, dette spørs også litt hvor stort omfanget av prosjektet er.

Les også: Kan toalettet være tett over natta?

{{cta}}

Timepris for og få montert ett toalett

Installasjonskostnad for toalett Pris
Bakketoalett 1.800 kr +
Skjult eller vegghengt rørsystem 4.000 kr +
Fjerne og kaste eksisterende toalett 1.200 kr +
Justere avfallsvannet 1.000 kr +
Bygge og flislegge rammen 4.000 kr +
Arbeidskostnader Pris
Rørleggers timepris 650kr til 1.200 kr
Rørleggers dagspris 3.500 til 7.500 kr

Dette kan påvirke prisen

De fleste boliger er utstyrt med toaletter som henger på veggen. Hvis du erstatter et eksisterende toalett, er det høyst sannsynlig at toalettet ditt vil være av denne typen. Når du installerer et identisk toalett i samme posisjon som det gamle, kan vannforsyningen og avløpsrøret enkelt kobles til, og toalettet monteres raskt. Å bruke en annen type toalett, eller å flytte toalettets plassering i rommet vil ta lengre tid og koste mer.

Tilgang og tilgjengelighet

Størrelsen og tilgangen til badet ditt vil påvirke tiden det tar å fullføre jobben. Arbeid i trange rom eller ombygging av bad kan øke tiden det tar å fullføre jobben. Kostnaden for en toalettinstallasjon i ett normalt bad kan være lavere enn å installere et toalett på for eksempel et loft, siden tilgangen er enklere.

Fjerning av det gamle toalettet

Denne jobben krever en ekspert, heldigvis finner du det raskt og effektiv på Rørleggerlisten.no. De fleste toaletter er av porselen og kan lett gå i stykker hvis de blir feilbehandlet. Toaletter må også tømmes for vann og avfall før de fjernes, ellers vil dette vannet lekke ut; forårsaker skade på maling og gulv i hele huset.

Rør og eiendommens tilstand

Hvis ditt nåværende rørlegger arbeid er i dårlig stand, er gammelt eller lekker, bør du forvente å betale mer. Vanlige jobber som kanskje også må fullføres før du installerer ditt nye toalett inkluderer reparasjoner av jordrør og vannrør. Noen eldre boliger kan fortsatt være utstyrt med blyrør – disse må skiftes ut. Hvis du skal bytte ut toalettet, er det økonomisk fornuftig å ta tak i alle jobber som i fremtiden kan påvirke ytelsen til toalettet ditt - Så det betyr at prisen fort kan bli høyere en det du forventer deg, men har du flyttet inn i nybygg f.eks slipper du og tenke på dette (Som oftest!).

Stående eller hengende toalett?

Hvis du skal installere et nytt toalett på et nytt bad, så er valget om hvilket toalett du skal velge ditt. Hvis du bytter ut et eksisterende toalett, vil det sannsynligvis være mest kostnadseffektivt å erstatte et eksisterende gulvstående toalett med et annet gulvstående toalett eller et vegghengt toalett med et annet. Montering av et nytt vegghengt toalett på et eksisterende bad kan medføre noen komplikasjoner. Med mindre du direkte erstatter et toalett med en identisk erstatning, kan det hende du må sikre nye fester til veggen og tilpasse dagens jordrør og vannforsyning. Dette kan øke kostnadene og ta mer tid. Det kan være ekstra kostnader for å utbedre området rundt. Boring av nye hull i flisveggen har potensialet til å forårsake skader som kan være kostbare å reparere. Reservedelene og reparasjonsregningene for gulvstående toaletter og gravitasjonstoaletter er de samme og ofte mye rimeligere en hengende toaletter.

Les også: Har du muggsopp på veggen? Slik fjerner du det

Montering av ett nytt toalett kort oppsummert

Her er installasjonsprosessen for et toalett:

 1. Fjerne og kaste det gamle toalettet.
 2. Forberede området, inkludert å fjerne og erstatte eventuelle fliser og gulv.
 3. Måle opp området før installasjonen starter.
 4. Fjerne jorddekselet på ditt nye toalett og legge til en voksring.
 5. Koble toalettet til avløpsrøret.
 6. Feste toalettet til gulvet (hvis det er et gulvstående toalett) eller til veggen hvis det er et vegghengt toalett.
 7. Skru på vannet.
 8. Skru på vannet til resten av eiendommen (hvis dette har blitt skrudd av).
 9. Fullføre prosjektet!

Husk på dette før du begynner

 1. Mål opp badet ditt.
 2. Noter hvilken type toalett type du har i dag.
 3. Se på hvordan toalettet og sisternen er festet til veggen og/eller gulvet.
 4. Vurder den nåværende tilstanden til rørleggerarbeide som har blitt gjort.
 5. Bestem hvilken type toalett og sistern du ønsker å installere på badet ditt.
 6. Forhør deg med en rørlegger om hvilket toalettvalg som lønner seg (Også for økt boligverdi på sikt)
 7. Bestem hvem som skal fjerne og kaste ditt eksisterende toalett på en trygg måte. Dette kan du gjøre selv, eller be rørlegger assistere deg med.
 8. Hvis du bruker en rørlegger, sørg for at de er kvalifiserte og har de nødvendigene sertifiseringene.
 9. Når toalettet er installert, sjekk for eventuelle lekkasjer eller skader før du godkjenner arbeidet eller bruker toalettet.

Rørlegger døgnet rundt

Dekker hele Norge • Åpent 24 / 7 / 365 • Uforpliktende tilbud

97 33 88 99

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå