Hvorfor funker ikke baderomsviften?

Sist oppdatert May 08, 2024

Hvis baderomsviften din har sluttet å fungere, er det viktig å diagnostisere problemet raskt. Les videre for mulige årsaker til at en baderomsvifte ikke fungerer, mulige løsninger og når det er på tide å kalle inn en rørlegger.

Hvorfor funker ikke baderomsviften?

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Et baderomsvifte utgjør en enkel, men essensiell komponent på badet. Det består av en elektrisk motor som driver viftebladene, som igjen trekker til seg varm luft og sender den ut gjennom rørene. Hvis du har en lydløs, automatisk baderomsvifte, kan det være vanskelig å oppdage om viften slutter å fungere. Imidlertid vil du raskt legge merke til økt fuktighet og dårligere luftkvalitet på badet hvis dette skulle skje.

{{cta}}

Typiske årsaker til at baderomsviften slutter å fungere

Så, hva er det som gjør at baderomsviften tar kvelden?

Her er en liste over typiske problemer våre kunder har opplevd:

  • Strømforsyning: - hvis viften er tilkoblet, kan det være tilkoblings problemer som en utløst sikring eller dårlig kobling.
  • Blokkert ventil - det kan være noe som blokkerer den, som støv og rusk.
  • Skader på motoren - fuktighet og støv kan føre til at viftens motor brenner ut; dette kan ikke fikses og krever en erstatning av samme type
  • Gammel vifte - I de fleste tilfeller er det også et enkel problem som at viften synger på sitt siste vers og må byttes ut.

Kan baderomsviften begynne å brenne?

Da, det er ganske vanlig for at baderomsvifter stopper å fungere pga alder, men ikke at de begynner å brenne. Hvis du hører uvanlige lyder fra viften når den roterer kan det være et tegn på skade.

Hvordan sjekke om viften fungerer eller ikke?

Enkleste måten å finne ut av om viften fungerer eller ikke er å holde en bit med papir rett ved viften, dersom papirbiten blåser betyr det at motoren roterer som den skal. Ofte kan du også se om viften roterer eller ikke.

Hvordan fikser jeg baderomsviften hvis den har stoppet?

Vi vil helst anbefale at du kontakter en rørlegger. Det er fordi det kan være mange årsaker til at baderomsviften din ikke fungerer, og rørlegger må feilsøke.

Spørsmål og svar

Hvor lenge holder en baderomsvifte?

En baderomsvifte kan vare i mellom 10 til 15 år før den må erstattes, men hvor lenge den vil fungere optimalt, avhenger av flere faktorer. Å utføre regelmessig rengjøring og inspeksjon av viften kan forlenge levetiden til baderomsviften din.

Hva koster en baderomsvifte?

Baderomsvifter kan koste alt fra 350 kr og helt opptil 3 500 kroner, så prisforskjellen er stor. Med de dyre modellene får du også med fukstyring og kalddrasspjeld på kjøpet. Men husk også at vifter med fuktsensorer ikke nødvendigvis har like lang levetid som vifter uten fuktsensorer. Dersom du kjøper en vifte med fuktsensor må denne rengjøres ofte for å unngå at den stopper.

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå