Hva koster baderomspanel? Pris i 2024

Sist oppdatert Jan 01, 2024

Når det kommer til oppussing av badet, står mange overfor et valg mellom baderomsplater, våtromspanel og baderomspanel. Selv om disse termene kan virke forvirrende og brukes om hverandre, refererer de til det samme produktet. I Norge er begge betraktet som synonyme navn for veggpaneler designet for våtrom.

Hva koster baderomspanel? Pris i 2024

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Baderomsplater og baderomspanel, hva er forskjellen?

"Baderomsplater," "baderomspanel," og "våtromspanel" er alle materialer som brukes i baderom for å sikre vannmotstand og holdbarhet. Her er forskjellene og grunnene til at vi bruker dem:

 1. Baderomsplater: Disse er vanligvis store, flate plater laget av materialer som er motstandsdyktige mot fuktighet og vann. De brukes ofte som en alternativ veggdekning til fliser. Baderomsplater er populære fordi de er enklere å installere enn fliser, krever mindre vedlikehold, og gir en sømløs, vanntett overflate.
 2. Baderomspanel: Dette kan referere til enten paneler laget av tre eller plast som er designet for bruk i våtrom. De kan være enklere å installere enn tradisjonelle fliser og krever ofte mindre vedlikehold. De kan komme i forskjellige design og farger, og tilbyr en estetisk tiltalende overflate som også er funksjonell.
 3. Våtromspanel: Disse er spesifikt designet for bruk i våtrom som baderom eller vaskerom, og er laget for å tåle høye nivåer av fuktighet. De er vanntette og ofte behandlet for å motstå mugg og muggvekst. Våtromspanel kan ligne på baderomspanel, men de er vanligvis bygget til en høyere standard for vannmotstand.

Det er viktig å huske på at en korrekt installasjon er nøkkelen til å sikre at baderomspanelet yter som forventet og holder seg vanntett. For å oppnå dette, bør man følge gjeldende våtromsnorm og anbefalinger fra produsenten.

Prisen på slike paneler kan variere avhengig av flere faktorer, som merke, design, og ikke minst størrelsen på badet som renoveres.

Hva koster baderomsplater?

Når man ser på utgifter til nyoppussing av badet, er det viktig å vurdere kostnadene rundt baderomsplater nøye. Prisene på baderomsplater varierer, rimelige varianter ligger fra omtrent 350 kroner per kvadratmeter (kr/m²) og kan gå opp til omtrent 1090 kr/m². Når du vet hvilken paneltype du ønsker finner du også fort ut av prisen, da kan du også beregne deg frem til et prisestimat når du har målt størrelsen av badet.

I tillegg til selve materialkostnaden, må man også regne med utgifter til installasjon. En rørleggers tjenester koster typisk mellom 1050 og 1350 kroner per time inkludert merverdiavgift (moms).

 • Timeprisen inkluderer:
 • Utkjøring
 • Arbeidet som utføres
 • Fjerning av avfall etter jobbens utførelse

Arbeidskostnadene kan variere basert på omfanget av prosjektet samt lokasjon. Det blir dyrere desto lengre tid det tar for rørleggeren å fullføre installasjonen.

Hvor mange kvadratmeter som skal dekkes vil naturligvis også spille en rolle i det totale budsjettet. Forhør deg med lokale leverandører og rørleggere for å få en mer nøyaktig prisestimat basert på dine behov. Bruk dette verktøyet for å finne en rørlegger som kan hjelpe deg i dag.

{{cta}}

Kan jeg montere baderomsplater selv?

Montering av baderomsplater kan være en overkommelig oppgave for den som har litt erfaring med håndarbeid. Renovering av badet kan fort bli dyrt, spesielt når rørlegger skal gjøre hele arbeidet. Er du litt handy og kan gjøre litt av arbeidet selv? Da kan du fort spare litt penger.

Nøkkelen til å lykkes med selvmontering ligger i forberedelsene og det å følge enkelte trinn:

 1. Måling: Ta nøyaktige mål av badet for å bestemme hvor mange plater som er nødvendig.
 2. Materialvalg: Velg baderomsplater som passer dine behov og stilpreferanser. Varianter med fuktresistens er spesielt viktig på badet.
 3. Verktøy og utstyr: Sørg for at du har alt nødvendig verktøy tilgjengelig før du starter. Dette inkluderer blant annet sag, skruer, drill, og måleverktøy.
 4. Installering: Følg produsentens instruksjoner nøye for å montere platene korrekt.
 5. Start med å feste platene fra det ene hjørnet av rommet, og jobb deg systematisk bortover.

Mange finner prosessen med å montere baderomsplater enklere en antatt, og resultatet kan bli like bra som ved profesjonell installasjon. Det er essensielt å ta seg tid til å være nøyaktig og tålmodig gjennom hele prosessen.

Les også: Hva koster en rørlegger?

Se også denne videoen 'på engelsk' som viser deg hvordan du kan montere baderomsplater selv.

Fliser eller baderomsplater, hva er rimeligst?

Når man skal fornye badet, står valget ofte mellom keramiske fliser og baderomsplater. Hovedforskjellen ligger ikke bare i utseendet, men også i kostnadene og installasjonstiden.

Baderomsplater er kjent for å være et kostnadseffektivt alternativ til fliser. De kommer i store plater som er raskere å montere, da de kan festes direkte på veggene. Et bad på rundt fem kvadratmeter kan koste omtrent 3.000 kroner å dekke med baderomsplater, noe som kan gjøre oppussingen rimeligere.

På den annen side har man keramiske fliser som presenterer et bredt spekter av designmuligheter og er kjent for sin langvarige holdbarhet. Prisen for fliser kan variere mye, avhengig av type og kvalitet.

Rørlegger døgnet rundt

Dekker hele Norge • Åpent 24 / 7 / 365 • Uforpliktende tilbud

97 33 88 99

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå