Håndkletørker pris: Hva koster det for montering?

Sist oppdatert Dec 05, 2023

En håndkletørker er ikke bare nyttig for å tørke håndklær, men den kan også være praktisk for å tørke klær og andre tekstiler. I noen tilfeller kan en håndkletørker også fungere som en effektiv varmekilde for svært små baderom. I denne guiden vil vi undersøke nærmere kostnadene ved å skaffe en håndkletørker og hva du kan forvente når det gjelder monteringskostnader.

Håndkletørker pris: Hva koster det for montering?

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Hvorfor investere i en håndkletørker?

Hvem elsker ikke å stige ut av dusjen og omfavne et varmt og deilig håndkle? Med en håndkletørker blir denne luksusen mye mer tilgjengelig. Du henger enkelt opp håndklær på tørkeren, og innen kort tid vil de bli varme og komfortable. Disse stilfulle enhetene har også allsidige bruksområder, som for eksempel å tørke klær eller henge dem opp hvis det er trangt med plass i boligen.

Fler å fler boligeiere vurderer å montere håndkletørker, men da dukker spørsmålet opp hvor mye vil det koste? Og er dette noe vi kan gjøre på egen hånd? La oss finne ut av det.

Hva koster montering for håndkletørker?

Håndkletørkere er relativt rimelig, det som drar opp prisen er at du som regel vil trenge hjelp fra en rørlegger. La oss se på hva både håndkletørkeren og rørlegger arbeidet vil koste deg.

Type håndklestativKostnad + MVA
(Lavt / Høyt)
Gjennomsnittlig pris
Installasjonskostnad for oppvarmet håndklestativ (materialer)2.500 - 4.5003.750 kr
Monteringskostnad for oppvarmet håndklestativ (vannbårenvarme)3.200 - 4.8003.900 kr
Monteringskostnad for oppvarmet håndklestativ (elektrisk oppvarmet)2.500 - 4.5003.750 kr

Prisene du ser er kun et estimat. Hvis du bor vanskelig til, eller skal ha en dyrere håndkletørker vil dette påvirke prisen. Husk at en rørlegger vil fakturere deg for mer en kun arbeidet de utfører, her er det andre gebyrer som administrasjonsgebyr og utkjøring som kommer i tillegg. Er du nysjerrig på hva prisene til en rørlegger er? Les rørlegger pris guiden.

Forskjellige typer håndkletørkere

Det finnes et par forskjellige håndkletørkere som blir oppvarmet ved hjelp av ulik teknologi. De mest typiske er elektrisk håndkletørker og radiator håndklestativ.

  • Elektrisk håndkletørker: En elektrisk håndkletørker fungerer ved å bruke strøm til å lage varme. Den varmen tørker håndklærne som henges på den. Det er som å bruke en varmluftsovn for å tørke klærne dine raskt. Disse er ofte billigst og krever minst tid på montering.
  • Radiator og håndklestativ: Her kan du slå to fluer i en smekk. Radioatoren vil benyttes for å varme opp badet, men du kan også henge håndklær på radiatoren. Husk at en radiator bruker mere strøm og egentlig egnet for oppvarming av bad og ikke klær.

Når burde jeg vurdere en håndkletørker?

Her er det gode fordeler året rundt, spesielt rundt våren er det populært å installere en ny håndkletørker. Det er også mange som monterer dette når de skal pusse opp badet sitt etter som at det fungerer som både en innredningsdetalj og ganske praktiskt med tanke på at du kan vamre opp klær, håndklær og at det varmer opp badet.

Tenk på dette før du monterer en håndkletørker

Når du leier inn en rørlegger til og hjelpe deg med montering er det et par ting du bør ta i betrakning før du ansetter en fagkyndig til oppdraget:

  • Type håndkletørker: Skal du velge elektrisk, vannbåren eller en radiator? Dette vil påvirke prisen og tiden rørleggeren vil bruke på arbeidet.
  • Størrelsen på håndkletørkeren: Større håndkletørkere pleier vanligvis å være vesentlig dyrere. Først fordi utstyret vil koste deg mer, men også fordi arbeidet vil ta lengre tid.
  • Modell, stil og materialet som blir brukt: Dette sier seg selv. Jo mer 'fancy' håndkletørker du kjøper, jo mer må du betale. Ofte har dyrere håndkletørkere bedre oppvarming og er gjerne mye større.
  • Størrelsen på badet: Er det enkelt for rørleggeren å montere håndkletørkeren? Eller har du et veldig lite og trangt bad som skal jobbes i? Dette er faktorer som vil påvirke kostnaden på prosjektet.

Kan jeg montere en håndkletørker på egen hånd?

Både ja og nei, mest sannsyligvis nei. Grunnen er fordi her er et elektroniske komponenter som kommer inn på banen. Velger du f.eks vannbåren varme må håndklestativet kobles til vannrøret, noe som kan gjerne være veldig komplisert. Vurder dette før du begir deg selv ut på prosjektet:

  • Har du lite erfaring med elektronikk og rør? Da kan det bli vanskelig uten profesjonell hjelp
  • Det er også farlig å jobbe med kabler, rør og gass på egen hånd uten erfaring. Hvis du skal montere en håndkletørker vil du også trenge godkjenning på dette, noe en rørlegger allerede har.
  • Skal du montere håndkletørker som er vannbåren? Da er det veldig viktig å skru av vanntilknyttingen til badet.
  • Krever jobben at du må borre i veggen eller gulvet? Vær veldig forsiktig, en feil her kan føre til store konsekvenser som kan koste deg dyrt.

Hvilken rørleggere kan hjelpe meg?

De fleste rørleggere kan hjelpe deg. Bruk dette verktøyet vi har som finner en rørlegger som bor i ditt området. Deretter kan du fylle ut skjema hos Rørleggerlisten.no så setter vi deg i kontakt med en lokal rørlegger på under 24 timer.

{{cta}}


Rørlegger døgnet rundt

Dekker hele Norge • Åpent 24 / 7 / 365 • Uforpliktende tilbud

97 33 88 99

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå