Dusjmontering pris: Hva koster det å montere en dusj?

Sist oppdatert May 23, 2024

Finn ut kostnadene for å installere en ny dusj. Vi vil se på kostnadene forbundet med å erstatte dusjenheten, inkludert pumpen, rørene og dusjhodet.

Dusjmontering pris: Hva koster det å montere en dusj?

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Pris for å montere en dusj

Prisen for å montere en dusj kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, inkludert dusjens størrelse, type dusj, materialvalg og om du planlegger å gjøre jobben selv eller ansette en profesjonell. I tillegg må du ta hensyn til kostnadene for tilkobling av vann og avløp, samt eventuelle elektriske arbeider som kan være nødvendige.

Pris Prisklasse - Lav Prisklasse - Høy Arbeidskostnad
Dusjhjørne 3.990 kr 7.900 kr 4.500 kr
Dusjnisje 4.500 kr 18.000 kr 4.500 kr
Badekarvegg 1.200 kr 2.200 kr 1.500 kr (ca 1t)
Dusjkabinett 4.500 kr 28.500 kr 3.500 kr (ca 2t)
Steamkabinett 9.500 kr 16.000 kr 3.500 kr (ca 2/1t)

Vi har snakket med Unik VVS som holder til som rørlegger i Bergen. Prisen for å montere en helt ny dusj, og fjerne den gamle kan klatre opptil 11.000 kroner, det inkluderer også utkjøring, bortkjøring av avfall og tilkobling av vannsystemet. Om du skal ha med en steamer, og andre enheter som gjør dusj opplevelsen litt med lukrativt må du regne med å betale mer. Husk også at hvis du trenger en rørlegger umiddelbart vil det bli lagt på et tillegg på prisen.

Hva skal rørlegger ha for arbeidet?

I gjennomsnitt bruker en rørlegger mellom 1 til 3 timer å få montert en dusj.

Standard elektriske dusjkabinetter er blant de vanligste dusjtypene som finnes i norske hjem. De fungerer ved å koble seg til kaldtvannsforsyningen og bruke et varmeelement for å oppvarme vannet, og derfor gir de umiddelbart varmt vann. Når du kjøper en elektrisk dusj, er det viktig å sjekke kW-målingen – generelt sett, jo høyere wattstyrke, desto bedre ytelse kan du forvente. Gjennomsnittlig kostnad for installasjon av en standard elektrisk dusj, inkludert dusjen og arbeidet utført av en rørlegger, ligger vanligvis rundt 10 000 kroner.

Hvordan dusjtyper finnes det?

 1. Dusjsøyle: En enkel løsning som vanligvis inkluderer en hånddusj og noen ganger en takdusj. Passer godt for mindre baderom og er enkel å installere i eksisterende dusjrom.
 2. Takdusj: Gir en luksuriøs regnfall-følelse, men krever mer plass og en litt mer kompleks installasjon. Ideell for de som ønsker en spa-lignende opplevelse på badet.
 3. Dusjpanel: En avansert løsning med flere dusjhoder, kroppsdysjer og termostatkontroller. Passer for de som ønsker en mer luksuriøs dusjopplevelse med flere funksjoner.
 4. Dusjkabinett: En helhetlig løsning som inkluderer vegger, dører og ofte et innebygd dusjsystem. Enkel og rask å installere uten behov for vanntetting og fliser.
 5. Dusjhjørne: En plassbesparende løsning som passer godt i mindre baderom. Kan tilpasses med forskjellige typer dusjsystemer.

Når du velger, bør du ta hensyn til følgende faktorer:

 • Størrelse og layout av baderommet ditt: Noen dusjløsninger krever mer plass enn andre.
 • Budsjett: Prisene varierer betydelig mellom de ulike alternativene.
 • Installasjonskompleksitet: Noen dusjer krever mer omfattende installasjonsarbeid.
 • Personlig stil og preferanser: Velg en dusj som passer til baderommets stil og dine personlige preferanser.

Hvilken dusj er billigst å bruke?

 • Dusjsøyle og takdusj: Disse dusjløsningene har vanligvis en enklere design og bruker mindre vann, spesielt hvis de er utstyrt med vannbesparende funksjoner. Dette gjør dem økonomiske i bruk over tid.
 • Dusjpanel: Selv om dusjpaneler gir en luksuriøs opplevelse med flere stråletyper og kroppsdusjer, kan de også bruke mer vann. Dette kan føre til høyere vann- og strømkostnader, spesielt hvis de brukes ofte og for lange dusjer.
 • Dusjkabinett: Dusjkabinetter er vanligvis utstyrt med standard dusjsystemer, så deres driftskostnader vil være blandt de laveste av alle dusjtypene du kan velge.

Her er noen tips til hvordan du kan gjøre dusjopplevelsen litt rimeligere:

 • Vannbesparende dusjhoder: Disse reduserer vannforbruket uten å gå på kompromiss med ytelsen.
 • Termostatkontroll: Hjelper med å opprettholde en jevn temperatur og kan redusere energiforbruket.
 • Kortere dusjetid: Uansett hvilken dusjløsning du velger, vil kortere dusjer alltid bidra til å spare vann og energi.

Spørsmål og svar

Hvilken type dusj skal jeg velge?

Den beste dusjløsningen for deg og ditt hjem avhenger av flere faktorer, inkludert baderommets stil og størrelse, samt størrelsen på varmtvannstanken din. Ulike dusjtyper kan bidra til å løse ulike utfordringer knyttet til vanntrykk og temperaturkontroll. Det er en god idé å konsultere en profesjonell rørlegger som kan hjelpe deg med å velge en passende dusjløsning basert på boligens vanntrykk, dine spesifikke behov og baderommets stil.


Trenger jeg rørlegger for å få montert en dusj?

Nei, du trenger ikke alltid en rørlegger for å installere en dusj. Men, hvis dusjen din er av typen som krever tilkobling til både vann- og elektrisitet, er det sterkt anbefalt å ansette en sertifisert rørlegger. De har kompetanse til å trygt fullføre monteringen og sørge for at både vannrør og ledninger blir behandlet riktig og i samsvar med gjeldende forskrifter og sikkerhetsstandarder.

{{cta}}

Rørlegger døgnet rundt

Dekker hele Norge • Åpent 24 / 7 / 365 • Uforpliktende tilbud

97 33 88 99

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå